Tip wanita untuk tampil jelita

Tip untuk wanita tampil jelita

C

jelita

Engkau c jelita.Seronok nya bila kena puji begitu kan.Lumrah perempuan sukakan kecantikan.Malam ini entri saya masih berkisar tentang wanita kerana masih mood Hari Wanita ba kunun.Hari ini saya ingin berkongsi ilmu dengan kamu tentang c jelita yang berusia 18 -35 tahun.
Wanita lingkungan usia begini adalah c jelita yang baru lepas sekolah.Baru melalui alam PraU,masuk kolej atau universiti.Tamat belajar dan baru memasuki alam perkerjaan kan.wanita lingkungan usia ini juga baru berkahwin dan baru mendapat anak.Ini lah waktu paling mencabar orang bilang kerana terlalu banyak cabaran dan jiwa masih muda remaja.

Kesihatan waktu ini masih tip top masih ada shape.belum ada lemak tersembunyi oh.Namun jika tidak maintain,ba macam macam juga masalah kesihatan timbul kerana terdedah dengan radikal bebas di persekitaran kita.Maka kena sedar awal awal untuk mengutamakan kesihatan keseluruhan tubuh kita.

Cabaran yang di hadapi oleh c jelita  

-keletihan kerana berjaga malam kerana menonton tv,lepak dengan kawan.menjaga anak atau kena siapkan assignment jika masih belajar atau kesunyian kerana tidak pandai bergaul.

-Obses kepada kecantikan sehingga sanggup mengambil suntikan yang merbahaya.

-mengalami hormon tidak seimbang seperti senggugut yang kronik atau mood tidak menentu.hormon salah satu faktor yang menyebabkan mereka obesiti atau kurang berat badan.

-stress kerana gaya hidup yang kurang bersenam,kurang bersosial jadi menyebabkan selera makan bertambah.

Masalah yang sering dialami oleh c jelita

Tip untuk wanita tampil jelita

Timbul jerawat? Risau nya

kulit
Terdapat 5 masalah kulit-kulit berminyak,kulit sangat kering sehingga bersisik.kulit kusam kerana kurang nutrisi,kulit berjerawat,kulit kombinasi.Tip untuk kulit yang sihat adalah rajin bersihkan muka,guna pelembab dan pelindung matahari,ambik air putih yang cukup,ambil makanan tinggi nutrisi,kawal stress,buat senaman,tidur yang cukup,ambik multivitamin.

Berat badan

berat badan meningkat hingga susah turunkan berat badan.kehidupan yang kurang bersenam,pengaruh gadget,stress.Tip untuk turunkan berat badan makan untuk kurus dengan pilih lah makan buah dan ambik daging putih.jangan tinggalkan waktu makan sarapan,tengahari dan malam.bersenam lah untuk merangsang kelancaran darah,meningkatkan metabolisma dan meningkatkan ketumpatan tulang.contoh jogging.pasang matlamat untuk turunkan berat badan.

Keletihan

kesannya sakit kepala,susah tidur,tidak fokus,lambat buat keputusan,rendah imun dan anemia

PMS

mood berubah tiba tiba kerana hormon berubah.ambik nutrisi yang lengkap dan perlu untuk kesihatan yang menyeluruh.

Tip untuk wanita tampil jelita

Vitamin set wanita tampil jelita

Set wanita jelita shaklee
Bagi mencukupkan nutrisi dalam tubuh para wanita saya cadangkan set ini kerana:-

vitalea-multivitamin untuk menyokong kesihatan keseluruhan untuk tulang, imun dan melindungi badan daripada kemusnahan oleh radikal bebas.

sustained relase vitamin c- antioksida,anti penuaan,membantu membentuk kolagen,menyokong kesihatan tulang,gigi dan gusi.

Gla compleks- asid lemak omega 6 membantu menstabilkan hormon,mengurangkan simptom pms,melembapkan kulit dan beri khasiat pada kulit.

Esp-protein berkualiti tinggi yang tidak diubahsuai.glisemik index rendah,sumber protein lengkap yang beri sumber tenaga bagi tempoh yang lama,mengandungi jenis 9 amino asid yang diperlukan oleh tubuh,bantu penghasilan otot kulit dan kuku.

Tip untuk kelihatan cantik dan bina keyakinan c jelita

-buat detox untuk lebih segar

-bersenam untuk keluarkan peluh

-tidur mesti cukup 8 jam sehari

-ambil multivitamin untuk tenaga

-pengambilan air yang secukupnya

-kurang kan snek yang mengandungi MSG dan garam

-bersosial dengan cara sihat

-bersihkan muka

-vitamin c untuk cantik dan imun

-pengambilan makanan berkhasiat

kredit: Siti Sarah pakar pemakanan shaklee

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge