Pentingnya vitamin bagi wanita

Selamat Hari Wanita kepada semua wanita.hari ini 8 mac merupakan Hari Wanita Sedunia.kebanyakan post di facebook hari ini para wanita dengan aktiviti untuk diri sendiri contohnya pergi ke SPA untuk rehatkan diri.ke butik kecantikan untuk facial dan bagi yang mampu membeli barang kemas sama ada dihadiahkan oleh suami,anak atau beli sendiri.
Pagi tadi sang suami sempat mengucapkan Selamat Hari Wanita kepada saya.Gembira hati dihargai.Saya sempat tanya apa hadiah sempena Hari Wanita ini.Mengharap hadiah.Endah malu hehehe……saya bagi vivix saja lah katanya.Vitamin saja kah? demand pula bininya ini.Siapa suruh bini nya jadi penjual vitamin shaklee kan.

Alasan dia kenapa pilih vivix untuk suri di hatinya ini,sebab vivix merupakan vitamin yang tinggi antioksidannya.vivix mampu bertindak hingga peringkat sel jadi membantu badan lebih awet muda.Pintar sang suami kerana dia pernah menghadiri kelas nutrisi jadi tahu setiap vitamin shaklee.Pilih vivix maka sentiasa cantik lah ni kan.hehehe

Mengapa wanita perlu vitamin?

Kandungan vivix

jom kita ketahui pentingnya vitamin bagi wanita.Vitamin diperlukan bagi menyokong kesihatan wanita di dunia sekarang ini.Ini kerana kebanyakan daripada kita kekurangan mikronutrien, Vitamin yang baik mestilah yang mampu memberi pelbagai manfaat(multivitamin) seperti:-

  • menguatkan tulang dan gigi.
  • meningkatkan sistem imuniti
  • meningkatkan kesihatan pencernaan yang sihat
  • memberi cukup tenaga
  • mencegah kekurangan zat besi
  • kurangkan sakit sengugut
  • kurangkan maigrain
  • kurangkan stress
  • tingkatkan fungsi kognitif
  • meningkatkan kesihatan secara menyeluruh

Tubuh manusia perlu vitamin seperti vitamin D dalam tubuh,namun ianya sukar diperolehi daripada makanan.ianya di hasilkan secara endogen ketika sinar uv matahari kena pada kulit kita.Vitamin D penting kerana ianya membantu menyerap kalsium dan kurangkan keradangan.

Oleh kerana wanita berisiko kehilangan kalsium,vitamin D dapat memberi banyak manfaat kesihatan tulang dan gigi kepada wanita. Jika tanya saya vitamin apa yang saya ambik untuk kalsium memang saya jawap bukan susu.jom saya cadangkan beberapa vitamin shaklee yang sinonim dengan wanita.
Vitamin terbaik buat wanita

Kalau sang suami pilih vivix untuk sang isterinya ini wah gembira dalam hati.sebabnya itu yang sangat terbaik.Namun ada vitamin lain juga sesuai buat kita wanita ni.

vitamin terbaik buat wanita selain vivix

vitamin-vitamin ini banyak membantu para wanita sihat dan mampu memiliki kebebasan untuk bergerak serta tampil bergaya bila sudah cantik.

Esp soy protein Non Gmo yang mampu memberi tenaga kepada kita.vitalea iron formula merupakan multivitamin lengkap yang berusia 100 tahun.Ostematrix vitamin bukan sekadar kalsium yang sangat berguna bagi orang seperti saya tidak suka susu.collagen daripada sirip ikan merah yang kebal,membekalkan gris kepada tulang dan menghilangkan garis penuaan.ingin lebih lanjut vitamin2 ini boleh baca entri saya sebelum ini http://tip jaga tulang,sendi dan otot kita

Semoga memberi manfaat entri saya kepada anda semua.Jaga kesihatan kita mulai sekarang dengan mengambil vitamin.Ini kerana semakin maju nya teknologi sekarang semakin kita terdedah dengan radikal bebas yang terhasil oleh radiasi.Radikal bebas ini sentiasa terbentuk semasa proses metabolisma dalam tubuh kita.radikal bebas ini juga berpunca dari pencemaran,racun serangga dari sayur dan buah,alat solek serta radiasi gadget2 kita.kita akan selalu selsema,demam,kulit kusam,penuaan dan yang paling digeruni adalah terhasilnya sel kanser dari sel yang rosak tadi.

 

olivia

0168490827

facebook: tiramisu olei

Instagram:tiramisuolei

(Visited 85 times, 1 visits today)

One thought on “Pentingnya vitamin bagi wanita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge