Cegah penyakit kencing tikus dengan kuatkan sistem imuniti tubuh

Bulan lalu kami dikejutkan dengan berita anak perempuan  kawan kami yang tinggal di bandaraya terkena penyakit kencing  tikus.

Kawan kami pada mulanya menyangka anak nya hanya  mengalami demam biasa terus terkejut dan panik bila pihak hospital memaklumkan  anak nya perlu masuk wad kerana mempunyai gejala penyakit kencing Tikus.

Kami yang berada di sini hanya mampu berdoa jarak jauh mohon pertolongan Tuhan untuk menyembuhkan nya.

Baru-baru ini terjumpa dia bersama dengan anak perempuan di Pekan.Syukur anaknya sudah sihat.sempat bercerita dan dia memaklumkan anak nya sudah berhenti kerja dan berpindah balik di sini.

Dia mengatakan kerja boleh cari lagi tapi nyawa  tiada gantinya.Dia juga kesal kerana kurang pengetahuan tentang penyakit ini menyebabkan dia hampir kehilangan anak perempuannya.

Jadi berhati-hati jika mempunyai gejala penyakit ini.meskipun 1-2 gejala terus lah berkejar ke klinik berdekatan bagi mendapatkan rawatan yang sewajarnya.

Continue reading »

Kelebihan kah kelemahan Shaklee yang dibuktikan

Nervous baca ni link takut juga kan.saya pengguna Shaklee rasanya baru 4 tahun.ini yang terlibat dalam kajian landmark Dr.gladly Block adalah orang yang sudah menggunakan produk shaklee selama 20 tahun atau lebih.Apa hasil kajian mereka? memalukan kah? siapa mereka libatkan? produk lain tu apa lah hasilnya? banyak soalan kan bermain dalam fikiran kalau tunggu keputusan kajian begini.

Moto shaklee always safe,always works & always green

semestinya seperti moto yang selalu di war war kan

Saya bagi sikit sikit saja info yang lebih berkisar perasaan betapa bangga nya saya sebagai pengguna dan penjual vitamin shaklee.Maklumat yang padat dan tepat boleh copy n paste link ini.
http://ireach.my/kelebihan-shaklee/
Keputusan yang dibuat oleh pemilik baru Shaklee Roger Barnett yang menaja kajian Dr.Glady Block adalah sangat tepat.
Daripada awalnya bagi saya beliau setuju menaja menjalankan kajian kerana tidak mau kalah malu dengan kawan-kawan jutawan.Yalah syarikat multivitamin saja pun.Kawan kawan menaja syarikat yang lebih glamour macam Apple.Roger Barnett juga sendiri meletakkan syarat yang kajian tersebut bukan saja membandingkan pengamal multivitamin lain dengan tidak menggunakan sebarang produk vitamin.Tetapi juga membandingkan pengguna Shaklee yang Sudah menggunakan 20 tahun atau lebih.
Namun hasil kajian memang berbaloi pada kesihatan dan wang yang di laburkan.Baru saya faham mengapa para pengedar Shaklee termasuk saya begitu galak berkongsi tentang kebaikan produk yang kami gunakan.Bukan kerana inginkan jualan semata-mata.Tapi supaya kita rakyat Malaysia sihat sepenuhnya.

Anda masih boleh terima kenyataan kah? ini kesimpulan hasil kajian yang mereka jalankan.

🍀 Orang yang konsisten menggunakan Shaklee terbukti secara saintifik lebih sihat daripada yang tidak makan apa- apa vitamin dan yang makan vitamin jenama lain.Ini selari dengan Moto Shaklee Dijamin Berkesan.

🍀 Semua produk Shaklee terbukti secara saintifik selamat digunakan tanpa sebarang kesan sampingan untuk jangka masa panjang.Ini selari dengan Moto Shaklee Dijamin Selamat.

🍀 Tahap kesihatan pengguna vitamin lain terbukti secara saintifik Lebih teruk berbanding orang yang tidak ambil sebarang vitamin.Hasil landmark boleh layari http://ireach.my/kelebihan-shaklee/

Sangat bermanfaat kan semoga anda semua juga macam saya mendapat info berguna bila baca kajian Dr.Glady Barnett.Saya tidak menyesal memilih Shaklee.😍😍😍