Berpantang Cara moden Dan tradisional

Saya Mumy kepada Carl 4 tahun dan Jovian 10 bulan.saya berpantang dengan shaklee bila bersalin Cara pembedahan anak kedua sy.Anak pertama pun begitu juga.

Bila sebut saja luka pembedahan,mesti suda terbayang kesakitan nya.sedangkan terpotong jari time memotong sayur pun sakit.tapi terus terang berpantang dengan set berpantang premium shaklee,banyak beza dengan berpantang biasa seperti anak pertama.

Bersalin anak pertama memang selalunya meninggalkan kesan atau trauma yg sukar dilupakan para Mumy.Begitu juga dengan saya.kita waktu itu masih blur tentang pengalaman bersalin.Air susu pun belum ada waktu itu.tidak pandai menyusukan lagi.Baby jaundis teruk hingga di kirim ke NICU Hospital Likas.Emosi terganggu macam macam yang terfikir kerana saya masih di wad bersalin Hospital Beaufort.

Daripada pengalaman ini buat saya bersiap sedia lebih terperinci bila disahkan mengandung anak kedua.Waktu itu syukur suda berkenalan dengan shaklee.So dari mengandung suda ambik vitamin shaklee iaitu set hamil.

kita para Mumy tidak rugi ambik set Hamil shaklee kerana set berpantang pun sebahagian besar vitamin yang sama.So boleh continue saja apa yang masih ada just topup yang tiada.senang kan.

set berpantang premium shaklee

set berpantang shaklee

set berpantang shaklee

Dengan set ini kita para mumy lebih cepat sihat kerana ianya boleh di ambik pada hari kita bersalin lagi.Air susu meriah buat baby kenyang dan bacaan jaundis cepat turun kepada normal.kita juga tidak terlalu beremosi kerana B compleks shaklee anti stress.

lagi yang paling best Mumy ada zink compleks yang mempercepatkan penyembuhan luka bersalin normal or ceaser.no more makan ikan keli.saya tidak tahan licin tu ba.Rahim pun cepat kecut.Para Mumy jemput baca detail setiap vitamin dalam gambar.

vivix cepat sembuh kan luka bersalin

vivix cepat sembuh kan luka bersalin

tambahkan set berpantang Mumy dengan vivix kerana tonix ajaib ini mempercepatkan penyembuhan luka bersalin Dan memeriahkan susu ibu juga.

Makanan berkhasiat
Walau suda ada set berpantang yang hebat pun kena jaga juga pengambilan makanan.Para mumy jangan ambik makanan yang sejuk ya.sayur pun berpilih contoh timun sangat dielakkan.ambik lah bayam.

teringat ayam masak lihing mentua.makan dengan nasi panas.berpeluh peluh lepas makan.badan rasa segar lepas tu. Dinasihatkan jangan dulu makan halia jika baby masih jaundis.dikatakan buat bacaan jaundis baby lambat turun.

Ambik lah bawang putih lebih untuk buang angin time tu.kalau tidak tahan ambik begitu saja boleh ambik garlic compleks shaklee

garlic compleks

garlic compleks c bawang putih

Bahan Mandi Dan minum
Dalam keluarga kami menjadi kebiasaan mumy baru bersalin Mandi herba untuk buang angin dan segarkan tubuh yang penat.ini juga boleh mengelakkan daripada Mumy meroyan.Untung nya masih ada orang tua yang kenal segala herba herba yang digunakan untuk Mandi dan minum selepas bersalin.salah satu nya kami kenali sebagai “tampan”.bila direndam dengan air,air menjadi merah.Memang berkesan herba ni.orang pening laut boleh juga minum herba ni.

herba

herba

Kalau susah nak dapatkan herba ni boleh juga Mandi dengan halia.ketuk halia Dan rebus.bila suda suam suam baru guna untuk mandi.kalau nak senang beli saja yang readymade.Ada jual di kedai ubat.Jenama TYT.

Berurut
Bahagian yang paling best ni.Bertuahnya mentua tukang urut.berurut guna herbal blend shaklee ketatkan urat berdurat yang dah longgar.best sangat.

herbal blend

herbal blend

Semoga sharing saya ini memberi inspirasi buat para mumy di luar Sana.Sharing is caring.Mana tahu terpaksa berpantang sendiri kan.so tidak lah blur sangat apa yang perlu dibuat semasa berpantang.Terima kasih sudi membaca.

sebarang pertanyaan jangan malu jangan segan untuk bertanya.Ataupun anda di luar Sana ada nak komen tentang Cara berpantang,sila lah komen dengan ikhlas.

promo ostematrix bulan ini Ogos 2016.mau harga istimewa hubungi saya:-

🍥 SMS/call/whatapps
0168490827

🍥 pm di Facebook
http://www.Facebook.com/tiramisuolei

🍥instagram
http://www.instagram.com/tiramisuolei/

🍥 pengedar sah shaklee
SID 1147050

(Visited 186 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge