Bengkel nutrisi Shaklee 2016

Bengkel nutrisi Shaklee 2016

Bengkel nutrisi Shaklee 2016

18/9/2016 saya dan husband bertolak daripada Beaufort ke kota-kinabalu jam 7.30 pagi.Hari dating sedunia pula.susah dapat peluang macam ini tau bila suda beranak pinak ni.Jadi dipergunakan sepenuhnya.hehehe bukan pergi melancong atau honeymoon pun tapi pergi menimpa ilmu yang sangat berguna.kami hadir bengkel nutrisi Shaklee di Palace Hotel.
Sepanjang bengkel terlalu banyak ilmu yang kami perolehi.tidak rugi sesen pun.
Kelas bermula jam 10.30 am dengan vitamin yang hots selling dulu. Mr.husband siap rakam audio untuk rujukan masa hadapan.Tidak sedar jam berjalan.sedar sedar waktu makan tengahari.Waktu makan tengahari adalah waktu 3 generasi shaklee berkenalan Dan bercerita. selalunya cerita panjang dalam group whatapps saja.Ini face to face.riuh dia tetap macam dalam group.😄😄😄

kami penjual shaklee

3 generasi duduk semeja cerita bla bla bla

kami penjual shaklee

adik beradik shaklee

kami penjual shaklee

itu mama shaklee kami tu

Kelas berlangsung hingga jam 5.30 petang.tidak bosan langsung.aktiviti terakhir kuiz berkumpulan.Ada 3 kumpulan semuanya.Kumpulan satu iaitu kumpulan saya jadi juara.seronoknya hadiah vitamin c tau.kumpulan 2 dapat shaker lama dan kumpulan 3 dapat beg.bukan tangan kosong balik 😁😁😁
Terima Kasih Shaklee Dan mama kami Anidah Jawarin.Turut hadir kelas bagi sokongan dan dapat shaker baru lagi.🎁🎁🎁semoga jumpa lagi kawan kawan.

Info info lain Shaklee boleh hubungi saya

🍥call/whatapps /telegram/SMS

0168490827

 🍥facebook

http://www.facebook.com/tiramisu olei

 🍥instagram

http://www.Instagram.com/tiramisuolei/

🍥 blog

www.efratachild.com

Kelebihan kah kelemahan Shaklee yang dibuktikan

Nervous baca ni link takut juga kan.saya pengguna Shaklee rasanya baru 4 tahun.ini yang terlibat dalam kajian landmark Dr.gladly Block adalah orang yang sudah menggunakan produk shaklee selama 20 tahun atau lebih.Apa hasil kajian mereka? memalukan kah? siapa mereka libatkan? produk lain tu apa lah hasilnya? banyak soalan kan bermain dalam fikiran kalau tunggu keputusan kajian begini.

Moto shaklee always safe,always works & always green

semestinya seperti moto yang selalu di war war kan

Saya bagi sikit sikit saja info yang lebih berkisar perasaan betapa bangga nya saya sebagai pengguna dan penjual vitamin shaklee.Maklumat yang padat dan tepat boleh copy n paste link ini.
http://ireach.my/kelebihan-shaklee/
Keputusan yang dibuat oleh pemilik baru Shaklee Roger Barnett yang menaja kajian Dr.Glady Block adalah sangat tepat.
Daripada awalnya bagi saya beliau setuju menaja menjalankan kajian kerana tidak mau kalah malu dengan kawan-kawan jutawan.Yalah syarikat multivitamin saja pun.Kawan kawan menaja syarikat yang lebih glamour macam Apple.Roger Barnett juga sendiri meletakkan syarat yang kajian tersebut bukan saja membandingkan pengamal multivitamin lain dengan tidak menggunakan sebarang produk vitamin.Tetapi juga membandingkan pengguna Shaklee yang Sudah menggunakan 20 tahun atau lebih.
Namun hasil kajian memang berbaloi pada kesihatan dan wang yang di laburkan.Baru saya faham mengapa para pengedar Shaklee termasuk saya begitu galak berkongsi tentang kebaikan produk yang kami gunakan.Bukan kerana inginkan jualan semata-mata.Tapi supaya kita rakyat Malaysia sihat sepenuhnya.

Anda masih boleh terima kenyataan kah? ini kesimpulan hasil kajian yang mereka jalankan.

🍀 Orang yang konsisten menggunakan Shaklee terbukti secara saintifik lebih sihat daripada yang tidak makan apa- apa vitamin dan yang makan vitamin jenama lain.Ini selari dengan Moto Shaklee Dijamin Berkesan.

🍀 Semua produk Shaklee terbukti secara saintifik selamat digunakan tanpa sebarang kesan sampingan untuk jangka masa panjang.Ini selari dengan Moto Shaklee Dijamin Selamat.

🍀 Tahap kesihatan pengguna vitamin lain terbukti secara saintifik Lebih teruk berbanding orang yang tidak ambil sebarang vitamin.Hasil landmark boleh layari http://ireach.my/kelebihan-shaklee/

Sangat bermanfaat kan semoga anda semua juga macam saya mendapat info berguna bila baca kajian Dr.Glady Barnett.Saya tidak menyesal memilih Shaklee.😍😍😍

vitamin c yang bagus dan jimat

​Tubuh kita memerlukan vitamin C untuk menghasilkan kolagen, iaitu protein yang membantu sebagai sokongan tendon, ligamen dan pembuluh darah, serta menjaga kulit dan organ tubuh lain secara bersama-sama. Vitamin C juga berguna untuk membantu meningkatkan penyerapan zat besi dari makanan nabati, serta membantu memperkuat sistem kekebalan kita agar tubuh terlindungi dari berbagai penyakit.

Makanan sumber Vitamin C:

🌸Buah-buahan dan sayuran yang sering kita jumpai adalah sumber vitamin C semulajadi terbaik, sehingga Anda tidak harus mendapatkannya dari suplemen. Anda boleh mendapatkan cukup Vitamin C hanya dengan memasukkan beberapa makanan kedalam diet Anda.

🌸sumber daripada buah buahan-Buah oren,  jus oren strawberi,melon,jagung dan buah kiwi mengandung banyak vitamin C.

🌸 Sementara sayuran yang tinggi Vitamin C adalah brokoli, strawberi, tomato, kentang, paprika merah maupun hijau.

vitamin c untuk kulit

vitamin c tidak memadai dengan memakan buah dan sayuran sahaja

Namun kerana proses penyimpanan, dan karena dimasak. Mengukus dan microwave adalah cara memasak yang boleh mengurangkan kadar Vitamin C dalam makanan.Termasuk juga tabiat merokok mampu menghilangkan vitamin c dalam tubuh.

antara tabiat yang mampu menghilangkan vitamin c

merokok menghilangkan vitamin c dalam badan

Perbezaan Sustained Release Vitamin C Plus dan supplement Vitamin C lain?

vitamin c shaklee berasal daripada jagung

vitamin c yang cukup untuk keperluan harian tubuh badan

🌽 shaklee menghasilkan Vitamin C dari kanji jagung (corn starch) yang merupakan sumber asli Vitamin C.
🌽 Kaedah Sustained Release ini membolehkan vitamin C diserap ke dalam badan sepanjang 5 jam untuk memastikan badan anda mengandungi Vitamin C disaat anda memerlukannya. Ia bersamaan dengan pengambilan 1.5 biji oren setiap jam selama 5 jam.
🌽 SR Vitamin C ditambahkan dengan 120 mg Citrus Bioflavanoids Complex. Bioflavanoids membantu penyerapan vitamin C.

vitamin c semulajadi

sustained release vita- c plus

Antara simptom akibat dari kekurangan Vitamin C adalah:
🌼Gusi sentiasa berdarah (kekurangan pembentukan kolagen)

🌼Tanda lebam pada badan

🌼Luka lambat sembuh

🌼Sering letih dan lemah

🌼Anemia

🌼Rambut kerapkali gugur

🌼Sakit sendi

🌼Darah dalam mata

🌼Kulit kering dan gatal

🌼Mengalami depression

🌼Ekzema

🌼Kurang selera makan

🌼Masalah pencernaan

🌼Kekurangan berat badan

Jadi jom bertukar pengambilan vitamin c dengan vitamin c Shaklee.memang berbaloi.sebotol dengan harga retail rm92.50 bekalan selama 6 bulan.

Vitamin c Shaklee boleh didapati dalam set:

  • set imuniti tubuh
  • set kesuburan
  • set Hamil
  • set berpantang
  • set resdung
  • set kecantikan
  • set vitamin harian
  • set vitamin keluarga
  • set rambut gugur
  • set tambah darah
  • set sengugut
  • set asma
  • set tekanan darah rendah
  • set tulang

semoga memberi manfaat kepada anda.info lanjut vitamin Shaklee boleh hubungi saya,SID anda.Ingin harga murah tapi tidak mengetahui caranya juga boleh hubungi saya.

🍥call/whatapps /telegram/SMS

0168490827

🍥facebook

http://www.facebook.com/tiramisu olei

🍥instagram

http://www.Instagram.com/tiramisuolei/

🍥 blog

www.efratachild.com

Esp Shaklee non GMO & GLA Shaklee kaya omega 6

penjelasan esp dan gla penyebab kanser rahim

esp shaklee dan gla shaklee semulajadi

Sejak akhir-akhir ini, timbul semula isu tentang GLA shaklee dan esp penyebab terjadinya Bengkak Rahim atau cyst. Walaupun telah sekian kalinya di beri penjelasan.Tapi betulkah puncanya dari GLA? Jom kita baca perkongsian dari Doktor Malinda sendiri mengenai isu ini.
Rahim = Uterus (terdiri dari pangkal rahim, badan rahim dan saluran fallopian)
Kilang telur = Ovari.
Ramai pesakit tak pasti samada uterus atau ovari yang sebenarnya membesar, so mereka akan just kata ‘rahim’. 
So, jika anda berhadapan dengan perkara ini, lebih baik dapatkan diagnosis sebenar pada doktor. Uterus atau ovari yang bengkak? Uterine fibroid atau Ovarian cyst adalah antara salah satu masalah yang selalu diperkatakan sebagai ‘rahim bengkak’.Kajian menunjukkan bahawa 20-50% wanita mempunyai sekurang-kurangnya 1 fibroid dan kebanyakkan mereka tidak pernah tahu atau tidak di diagnosis oleh mana-mana doktor ataupun accidentally dikesan semasa melakukan scan. (Rujukan: Life extension book : Disease prevention and treatment; 2003: Page 1569). 
Dalam 99% kes uterine fibroid, ia adalah bukan jenis kanser.

Sehingga sekarang, tidak ada seorang doktor atau saintist yang pasti apakah yang menyebabkan uterine fibroid atau ovarian cysts ini berlaku. Anda tidak boleh menuding jari mengatakan rahim anda bengkak di sebabkan satu perkara sahaja. Sesuatu diet, produk atau apa-apa supplement.

Beberapa kajian jelas menunjukkan bahawa fibroid atau cyst berlaku disebabkan beberapa kombinasi faktor, di antaranya adalah kerana :
1. Hormon Estrogen yang berlebihan
– fibroid atau cyst adalah ketumbuhan sel yang bergantung pada estrogen. Jika hormon estrogen dan progesteron dalam badan anda tidak seimbang, anda pasti berisiko untuk mendapat penyakit ini.
Keadaan seperti ini sangat ketara dalam mereka yang mengalami masalah PCOS yang boleh menyebabkan infertility.
Penggunaan pil perancang keluarga juga boleh menyebabkan ketidakseimbangan estrogen dan boleh mengaktifkan fibroid atau cycts.
2. Lambakan xenoestrogen dalam badan
Xenoestrogen adalah ‘estrogen sintetik’ yang terdapat dalam persekitaran (makanan, air, kimia dari industri pertanian dan penternakan).
Dalam kata lain, ia adalah estrogen palsu dalam badan. Ia boleh merangsang atau mengganggu fungsi estrogen dalam badan.

Dari mana datangnya xenoestrogen ini?

– phthalates (bahan dlm plastic atau getah)

– racun serangga (pesticides)

– tobacco by products.
3. Obesiti

Lemak berlebihan dalam badan akan mengaktifkan satu sistem yang kita panggil ‘Endocanabinoid system’. Sistem ini akan mengganggu fungsi-fungsi hormon yang lain dan juga boleh menyebabkan silent inflammation atau radang yang tinggi dalam badan.
Ini bukan sahaja menyebabkan ketumbuhan, malah berisiko untuk mendapat pelbagai jenis kanser.
4. Genetik

Jika anda mempunyai sejarah keluarga yang mempunyai penyakit yang sama, anda juga boleh mempunyai risiko yang sama.

Apa tanda-tanda fibroid atau cyst?

Kebanyakkan wanita tidak mempunyai sebarang tanda. Tak sedar pun ia wujud dalam badan kita. Tetapi, jika ia semakin aktif atau membesar, ia boleh menunjukkan simptoms tertentu.
Antara simptoms-simptoms fibroid /cyst adalah :
– haid yang tidak teratur / berpanjangan

– sakit perut

– sakit ketika hubungan kelamin

– perut membuncit

– pendarahan abnormal

Perlukah operation?

Pada kebiasaannya, tidak memerlukan operation sekiranya ia tidak mengganggu dan tidak membesar. Tetapi Jika fibroid menyebabkan pendarahan yang berterusan, anda perlu melakukan pembedahan.

Macamana nak elakkan memandangkan kebanyakkan wanita berisiko?



Cadangan diet yang sesuai :
1. Elakkan makanan yang menggalakkan pertumbuhan fibroid seperti : Produk berasakan tenusu, daging merah, makanan bergoreng, makanan dan minuman bergula, salt, kafein dan alkohol.
2. Buahan dan sayuran segar yang mengandungi banyak phytoestrogen. Plant estrogen ini membantu kestabilan estrogen dalam badan.
3. Makanan berserat tinggi boleh membantu mengurangkan estrogen berlebihan dalam badan – fecal estrogen meningkat. Ini menyebabkan fungsi estrogen dalam badan lebih stabil dan mengurangkan tahap xenoestrogen dalam badan.
4. Kawal berat badan
5. Tidak merokok atau menjadi perokok pasif.

Ok, ramai juga orang tanya : Soya produk tak bagus untuk wanita?



Banyak perbahasan tentang isu soya ini. Ada yang pro dan cont.
Beberapa kajian yang mengatakan wanita yang mempunyai fibroid tidak boleh mengambil soya kerana kandungan isoflavinoids Genistein dan Daidzein boleh menggalakkan estrogen aktiviti.
Kajian lain pula menunjukkan bahawa negara seperti Jepun yang mengamalkan pengambilan soya Sebagai makanan utama mempunyai kadar penyakit kanser rahim yang sangat rendah berbanding negara yang tidak mengambil soya langsung.
(Michael T. Et al, 2012), Cadangan yang mengatakan pengambilan soya adalah tidak sesuai untuk wanita yang mempunyai cyst atau fibroid tidak tepat. Ini kerana isoflavinoid dalam soya mempunyai kesan estrogen yang berbeza pada sel-sel badan yang berbeza. Soy phytoestrogen tidak mempunyai kesan meransang sel fibroid tetapi ia mempunyai kesan’ anti-estrogen’ di mana ia membantu mengecutkan fibroid. Tetapi, pastikan sumber soya anda adalah dari jenis soya yang tidak dimodifikasi secara genetik (non-GMO).
Walaubagaimanapun, bersederhana adalah jalan yang terbaik. Cadangan pengambilan antara 45 – 90mg soy sehari.Soya, nuts, flaxseed mengandungi phytoestrogen yang baik.

Nutrition supplement yang dicadangkan untuk anda yang mengalami fibroid atau cyst :



1. Lipotrophic factor spt Innositol dan Choline membantu detoxification estrogen – melancarkan pemecahan lemak dibahagian hati.
2. Immune enhancing nutrient – coQ10, vitamin c, vitamin e, selenium dan zinc
3. Omega 3 (EPA + DHA) – antiinflammasi.
4.Liver enhanced detox supplements – milk thislte, dandelion dan artichoke.
5. Vitamin B – membantu proses detoksifikasi (methylation) dalam sel hati.
6. Grape seed extract – strong antioxidant dengan ORAC yang tinggi
7. Green tea – powerful antioxidant

GLA boleh ke?

GLA adalah good omega 6 yang membantu mengurangkan randang dan membantu kestabilan hormon.

GLA dari minyak borage adalah yang terbaik berbangin dari EPO. 

Minyak yang kita gunakan untuk menggoreng seperti minyak jagung, corn oil dan minyak sunflower juga mengandungi omega 6 tetapi minyak jenis ini lebih bersifat pro-radang dan menyebabkan keradangan.

Hati-hati dalam penggunaan minyak yg kita goreng, kerana ini antara sebab fibroid dan cyst boleh semakin membesar.

Dengan penjelasan doktor, harapnya anda diluar sana jelas. Bukan terus-terusan menyalahkan produk tapi kaji dan selidik dari manakah datang puncanya. Semoga perkongsian ini memberi manfaat. 

Sumber: Fanpage Doktor Malinda

esp non Gmo dan gla kaya omega 6

testimoni saya sendiri yang bebas ovarian cyst

semoga memberi penjelasan yang jelas kepada anda entri ini.Sebagai perkongsian saya juga pernah mengalami ovarian cyst.saya pengguna tegar gla,vitamin C dan vitamin E Shaklee setelah didiagnos oleh dokter.syukur dengan Kehendak Tuhan saya sembuh.Saya juga pengguna tegar esp hingga kini sebagai Mumy breastfeeding.
🍥call/whatapps /telegram/SMS

0168490827

 🍥facebook

http://www.facebook.com/tiramisu olei

 🍥instagram

http://www.Instagram.com/tiramisuolei/

🍥 blog

www.efratachild.com

Virus zika cegah fizikal Dan dalaman


Apa Itu Virus Zika?

zika

zika

Ramai yang ingin tahu apa itu Virus Zika yang kini di laporkan ada terdapat kes di negara kita.Kes terkini:-

3 September 2016 : Kes jangkitan virus Zika tempatan yang pertama di Malaysia telah dilaporkan pada 2 September 2016.
Pesakit adalah seorang lelaki berbangsa Dusun berusia 61 tahun menetap di Taman Public Jaya Likas, Sabah.

Berita Harian Online melaporkan yang Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, ketika dihubungi bagaimanapun berkata, mangsa meninggal dunia akibat penyakit jantung dan bukan disebabkan kesan virus berkenaan.

Sebelum ini virus zika dikesan menular di negara Amerika Latin terutama di Brazil, Colombia dan beberapa negara lagi termasuk seramai 4 juta penduduk Amerika Syarikat yang kemungkinan besar bakal dijangkiti sehingga akhir tahun 2016 ini menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO). Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit Antarabangsa juga telah mengeluarkan senarai 12 negara yang disarankan untuk tidak dilawati oleh wanita hamil. Terutamanya di Caribbean dan Amerika Latin. Nyamuk aedes penyebab demam denggi adalah punca penyebaran demam Zika.Mula menular di negara Afrika dan Asia sejak tahun 2007.

Virus disebarkan oleh Nyamuk Aedes dan bergantung kepada spesis.Aedes jenis aegypti, paling banyak menyebarkan Zika. Aedes jenis ini ditemui di Florida, Gulf Coast dan Hawaii.Antara simptom dijangkiti adalah pening, ruam, demam dan sakit belakang.Dikesan menular di daerah Camacari Brazil pada April 2015.Nyamuk aedes biasanya menggigit pada awal pagi dan senja. Ia membiak dalam takungan air jernih dan memerlukan masa seminggu untuk menjadi nyamuk dewasa.

Simptom simptom demam zika

Berikut dikongsikan simptom utama demam Zika yang memberikan tanda-tanda apabila pesakit telah dijangkiti :-
1. Sakit kepala

2. Ruam pada kulit

3. Sakit sendi

4. Mata kemerahan

Cara Rawatan

Untuk merawat demam Zika ianya seperti demam denggi di mana sehingga kini masih belum terdapat vaksin atau ubat spesifik yang boleh melawan virus Zika.

Kesan Virus Zika

Virus Zika yang merebak akan menyebabkan sejenis kecacatan otak dan boleh menyerang bayi dalam kandungan. Virus Zika boleh tersebar menerusi jangkitan kuman kepada janin dan peringkat janin yang paling berisiko dijangkiti virus tersebut adalah dalam tempoh kehamilan tiga bulan pertama.
Sindrom microcephaly disebabkan virus zika akan menyebabkan seseorang kanak-kanak berhadapan kecacatan mental sehingga membataskan kecerdasan pergerakan otot seumur hidup mereka.

Cara Mencegah Daripada Jangkitan Penyakit Zika

Cegah jangkitan Penyakit Zika dengan tingkatkan sistem imuniti tubuh.

Sediakan payung sebelum hujan.cegah cara fizikal sudah dibuat namun kita perlu juga cegah dari segi dalaman pula.terutama ibu yang mengandung sangat perlu sediakan perisai diri anda Dan anak dalam kandungan.Begitu juga warga Emas perlu tingkatkan imuniti tubuh kerana kes yang di kesan dalam negara kita,kebanyakan nya di kalangan warga Emas.

vitamin shaklee sesuai cegah virus zika

vitamin shaklee sesuai cegah virus zika

🍀 NUTRIFERON – Nutriferon Shaklee yang terdiri daripada 4 jenis tumbuhan yang sangat membantu menguatkan imun badan iaitu campuran biji labu,bunga Safflower,benih Plantago dan Japanese Honey suckle.Nutriferon menguatkan sistem imun dengan menggalakkan penghasilan interferon semulajadi di dalam badan.
🍀 SUSTAINED RELEASE VITAMIN C – membantu di dalam meningkatkan sistem imun badan

🍀 GARLIC COMPLEX – Bawang putih yang diestrak menjadi tablet untuk memudahkan Cara pengambilannya. Merupakan antibiotics semulajadi mampu membunuh semua bakteria/virus.
semoga memberi manfaat kepada anda.

🍥call/whatapps /telegram/SMS

0168490827

🍥facebook

http://www.facebook.com/tiramisu olei

🍥instagram

http://www.Instagram.com/tiramisuolei/

🍥 blog

www.efratachild.com

Vitamin c yang semulajadi untuk kesihatan

​Mengapa penting nya pengambilan vitamin c yang cukup dalam diet harian?Ianya bukan kerana semata mata untuk kecantikan sahaja.Ketahui manfaat Vitamin c.

vitamin c sustained released berasaskan jagung

vitamin c yang semulajadi untuk kesihatan

Manfaat Vitamin C untuk kesihatan:
baca di bawah ini untuk mengetahui lebih lanjut :

🍀  imuniti tubuh:

Vitamin C dalam dos yang cukup akan melindungi tubuh kita dari infeksi, serta menjaga  tulang dan gigi.Vitamin c juga akan meningkatkan kemampuan tubuh kita penyembuhan luka, serta kebal dari bakteria, virus dan infeksi. Vitamin C  juga diperlukan untuk kolagen dan bila diminum akan membantu untuk menyembuhkan luka lebih cepat dan lebih baik.

🌱 alergik

Vitamin C boleh mengurangkan risiko gejala demam karena selesema biasa, termasuk keradangan, hidung tersumbat dan sakit kepala. Vitamin C juga mengawal alergi yang bisa menyebabkan demam. Hal ini akan mengurangkan kadar histamin dan demam cepat sembuh.

🍀  antioksidan :

Vitamin C merupakan antioksidan yang kuat dan efektif,  yang berguna untuk melindungi tubuh kita dari radikal bebas yang menyebabkan kerosakan sel, serta aterosklerosis yang dapat menyebabkan penyakit jantung dan stroke.

🌱 hipertensi :

Vitamin C telah terbukti dapat menurunkan tekanan darah, serta mengurangkan kemungkinan risiko hipertensi dan masalah kesihatan serius yang berkaitan dengan tekanan darah tinggi.

🍀 Pembuluh darah :

Vitamin C juga memastikan pembuluh darah sihat yang dapat membantu melindungi kita dari penyakit tertentu seperti aterosklerosis, kolesterol, jantung  dan nyeri dada.

🌱 Mencegah keracunan bahan kimia:

Vitamin C membantu menurunkan kesan bahan kimia dalam darah kita secara dramatis. Keracunan bahan kimia dapat menyebabkan berbagai masalah perkembangan dan perilaku, terutama pada anak-anak yang tinggal kawasan yang tinggi populasi. Hal ini boleh menyebabkan tidak mampu belajar, menurunkan IQ, dan terbantutnya pertumbuhan pada anak-anak. Pada orang dewasa mungkin boleh menderita kerosakan ginjal, dan tekanan darah tinggi.

🍀 Untuk menurunkan berat badan :

Vitamin C terbukti boleh membantu menurunkan kadar lemak,  dan menjaga berat badan yang sihat. Pakar pemakanan selalu menyarankan vitamin C dari buah-buahan dan sayuran untuk diet, karena ada bukti ilmiah yang menunjukkan bahwa makan-makanan yang kaya vitamin C secara teratur akan membantu menurunkan berat badan secara signifikan. Dokter telah menemui buah-buahan yang kaya vitamin C dapat menurunkan insulin, sehingga tubuh tidak menyimpan gula dan menukarnya menjadi lemak untuk digunakan sebagai bahan bakar tubuh.

🌱 stress :

Vitamin C boleh membantu tubuh untuk mengatasi stress, dengan Cara mengurangkan kadar hormon stress.

🍀 katarak :

Mata kita memerlukan vitamin C agar berfungsi dengan baik. Kekurangan vitamin C dapat menyebabkan katarak, di mana lensa mata menjadi semakin kusam. Katarak menyebabkan pandangan kabur, dan bisa berakhir dengan kebutaan pada orang dewasa. vitamin C akan mencegah katarak, karena akan ia meningkatkan jumlah aliran darah ke mata.

🌱 kanser :

Sifat antioksidan vitamin C akan melindungi sel kita dari kerosakan dan mutasi DNA, sehingga melindungi kita dari kanser. Vitamin C juga membantu regenerasi vitamin E yang merupakan antioksidan lain yang kuat. Vitamin C tidak secara langsung menyerang kanser yang telah terjadi,  tetapi menjaga sistem kekebalan tubuh untuk berperang melawan kanser.

🍀 Tenaga:

Vitamin C berguna untuk menyeimbangkan sistem dalam tubuh karena kondisi lingkungan yang tak terhitung jumlahnya. Hal ini membantu penghasilan dopamin dalam sistem saraf, dan menyokong fungsi adrenalin untuk meningkatkan metabolisma.

🌱 Penyakit jantung :

Vitamin C mencegah penyakit jantung dengan jalan mencegah radikal bebas yang dapat merusak dinding arteri,  yang dapat menyebabkan pembentukan plak. Vitamin C juga menjaga kolesterol dari oksidasi yang dapat menyebabkan stroke jantung. Masalah tekanan darah tinggi juga bisa diatasi dengan nutrisi ini.

🍀 diabetes :

Pasien diabetes juga bisa terbantu oleh Vitamin C, karena akan membantu untuk mengatur kadar gula darah. Suplemen vitamin C akan menurunkan glukosa dalam sel-sel tubuh, di mana akan melindungi dari berbagai komplikasi diabetes.

🌱 asma :

Orang yang kurang mendapat vitamin C berisiko tinggi terkena asma. Pengambilan Vitamin C yang cukup akan mengurangi penghasilan histamin yang menyebabkan keradangan.

Vitamin C tidak dijana di dalam tubuh manusia.  Maksudnya ianya perlu diperolehi daripada sumber makanan.Vitamin C juga adalah Larut Air dan sangat mudah hilang dari tubuh manusia. Vitamin C automatik akan hilang atau disingkirkan dari badan anda apabila anda merokok, stress, demam, tidak cukup tidur, marah, muntah, mengandung dan sebagainya. Betapa begitu mudahnya Vitamin C ini disingkirkan hilang dari tubuh kita.Maka amat perlu kita mengambil sumber makanan yang tinggi vitamin c setiap hari.

Tetapi amat sukar bagi kita mengukur jumlah sumber makanan untuk memastikan tubuh kita mendapat vitamin C yang cukup.Sini saya mencadangkan anda untuk mengambil Vitamin c Shaklee yang lebih mudah diambil dan selamat serta semulajadi.

kebaikan Vitamin C sustained released

kebaikan Vitamin C sustained released

kelebihan vitamin C - kulit ,rambut dan kesihatan

kelebihan vitamin C – kulit ,rambut dan kesihatan

Vitamin promo bulan ini adalah Esp Dan vitamin C jadi amat jimat jika membeli bulan ini September 2016.
APA tunggu lagi hubungi saya.
 🍥call/whatapps /telegram/SMS

0168490827

 🍥facebook

http://www.facebook.com/tiramisu olei

 🍥instagram

http://www.Instagram.com/tiramisuolei/

🍥 blog

www.efratachild.com