Pantai Kenangan Bongawan

Hari ni family efrata child pergi picnic di Pantai Kenangan Bongawan.Sebelum ini tidak tahu pula ada pantai yang cantik dan bersih sebelum ni dekat dekat dengan Beaufort.Tidak juga susah cari tempat ni.Masuk simpang yang berdepan simpang ke kampung Nyaris Nyaris,terus ke kampung Pikat hujung kampung tu lah Pantai Kenangan.

Yang bestnya tempat ni ada kemudahan tandas.Hanya bayar rm1 kalau Mandi Dan guna tandas 50sen.Tidak lah susah susah membawa air bersih selepas Mandi laut.Pasir pantai bersih dan halus sempat kami sekeluarga membina efratachild castle.

Ada gerai menjual makanan juga.Ada jual air kelapa fresh rm3.50.Macam macam menu Ada.Mudah lah cari makanan kalau tidak membawa makanan dari rumah.JK1M Beaufort selalu buat training sini.

image

image

image

Persediaan keluarga sehari sebelum ke pantai memang tidak lepas sediakan macam macam barang.segala pakaian Dan makanan.vitamin pun tidak ketinggalan.malam sebelum tu siap siap ambik nutriferon untuk tingkat sistem imuniti badan.paling merisaukan anak anak lah.so nutriferon perisai mereka daripada terkena demam kah flu kah.sebab kalau dah nampak laut memang tak ingat dunia.

image

sebelum ke pantai.siap siap sapu sunblocks seluruh badan.consume vitamin C Dan E juga untuk elak sunburn badan,selepas Mandi bersih kan badan juga kami tidak lupa guna herbalblend untuk melembap Dan menyegarkan kulit yg terkena air laut.

image

image

Kepada anda yang mencari tempat berkelah boleh berkunjung ke Pantai Kenangan Bongawan.Jika anda mempunyai sembarang pertanyaan tentang cerita blog ni atau vitamin shaklee.silakan jangan malu hubungi saya.

🍥whatapps/telegram
0168490827
🍥pm di fb/instagram
tiramisu olei
🍥blog
www.efratachild.com
🍥sid shaklee
1147050
💐Kesihatan anda keutamaan kami💐

Berpantang Cara moden Dan tradisional

Saya Mumy kepada Carl 4 tahun dan Jovian 10 bulan.saya berpantang dengan shaklee bila bersalin Cara pembedahan anak kedua sy.Anak pertama pun begitu juga.

Bila sebut saja luka pembedahan,mesti suda terbayang kesakitan nya.sedangkan terpotong jari time memotong sayur pun sakit.tapi terus terang berpantang dengan set berpantang premium shaklee,banyak beza dengan berpantang biasa seperti anak pertama.

Bersalin anak pertama memang selalunya meninggalkan kesan atau trauma yg sukar dilupakan para Mumy.Begitu juga dengan saya.kita waktu itu masih blur tentang pengalaman bersalin.Air susu pun belum ada waktu itu.tidak pandai menyusukan lagi.Baby jaundis teruk hingga di kirim ke NICU Hospital Likas.Emosi terganggu macam macam yang terfikir kerana saya masih di wad bersalin Hospital Beaufort.

Daripada pengalaman ini buat saya bersiap sedia lebih terperinci bila disahkan mengandung anak kedua.Waktu itu syukur suda berkenalan dengan shaklee.So dari mengandung suda ambik vitamin shaklee iaitu set hamil.

kita para Mumy tidak rugi ambik set Hamil shaklee kerana set berpantang pun sebahagian besar vitamin yang sama.So boleh continue saja apa yang masih ada just topup yang tiada.senang kan.

set berpantang premium shaklee

set berpantang shaklee

set berpantang shaklee

Dengan set ini kita para mumy lebih cepat sihat kerana ianya boleh di ambik pada hari kita bersalin lagi.Air susu meriah buat baby kenyang dan bacaan jaundis cepat turun kepada normal.kita juga tidak terlalu beremosi kerana B compleks shaklee anti stress.

lagi yang paling best Mumy ada zink compleks yang mempercepatkan penyembuhan luka bersalin normal or ceaser.no more makan ikan keli.saya tidak tahan licin tu ba.Rahim pun cepat kecut.Para Mumy jemput baca detail setiap vitamin dalam gambar.

vivix cepat sembuh kan luka bersalin

vivix cepat sembuh kan luka bersalin

tambahkan set berpantang Mumy dengan vivix kerana tonix ajaib ini mempercepatkan penyembuhan luka bersalin Dan memeriahkan susu ibu juga.

Makanan berkhasiat
Walau suda ada set berpantang yang hebat pun kena jaga juga pengambilan makanan.Para mumy jangan ambik makanan yang sejuk ya.sayur pun berpilih contoh timun sangat dielakkan.ambik lah bayam.

teringat ayam masak lihing mentua.makan dengan nasi panas.berpeluh peluh lepas makan.badan rasa segar lepas tu. Dinasihatkan jangan dulu makan halia jika baby masih jaundis.dikatakan buat bacaan jaundis baby lambat turun.

Ambik lah bawang putih lebih untuk buang angin time tu.kalau tidak tahan ambik begitu saja boleh ambik garlic compleks shaklee

garlic compleks

garlic compleks c bawang putih

Bahan Mandi Dan minum
Dalam keluarga kami menjadi kebiasaan mumy baru bersalin Mandi herba untuk buang angin dan segarkan tubuh yang penat.ini juga boleh mengelakkan daripada Mumy meroyan.Untung nya masih ada orang tua yang kenal segala herba herba yang digunakan untuk Mandi dan minum selepas bersalin.salah satu nya kami kenali sebagai “tampan”.bila direndam dengan air,air menjadi merah.Memang berkesan herba ni.orang pening laut boleh juga minum herba ni.

herba

herba

Kalau susah nak dapatkan herba ni boleh juga Mandi dengan halia.ketuk halia Dan rebus.bila suda suam suam baru guna untuk mandi.kalau nak senang beli saja yang readymade.Ada jual di kedai ubat.Jenama TYT.

Berurut
Bahagian yang paling best ni.Bertuahnya mentua tukang urut.berurut guna herbal blend shaklee ketatkan urat berdurat yang dah longgar.best sangat.

herbal blend

herbal blend

Semoga sharing saya ini memberi inspirasi buat para mumy di luar Sana.Sharing is caring.Mana tahu terpaksa berpantang sendiri kan.so tidak lah blur sangat apa yang perlu dibuat semasa berpantang.Terima kasih sudi membaca.

sebarang pertanyaan jangan malu jangan segan untuk bertanya.Ataupun anda di luar Sana ada nak komen tentang Cara berpantang,sila lah komen dengan ikhlas.

promo ostematrix bulan ini Ogos 2016.mau harga istimewa hubungi saya:-

🍥 SMS/call/whatapps
0168490827

🍥 pm di Facebook
http://www.Facebook.com/tiramisuolei

🍥instagram
http://www.instagram.com/tiramisuolei/

🍥 pengedar sah shaklee
SID 1147050

ketam kulit lembut yang mampu milik

Menu celebrate tahun baru keluarga efrata child Kali ini ketam kulit lembut(soft shell crab).sedap makan sampai menjilat jari.terima kasih lah adik yang sponcer.suda bisnes itu.so kena bagi test lah.
image
image

bila datang ketam itu terfikir juga macam mana pula boleh lembut kulit ketam ni.rupanya sepit dia tu di potong lepas tu dilepaskan dalam kolam ternakan.bila kulit baru tumbuh,hidup-hidup lah ketam kena pack dan masuk freezer.Tujuan dia supaya fresh customer terima.

macam-macam suda try resipi ketam kulit lembut ni para customer dia masak Dari yang bergoreng begitu sahaja hingga pelbagai versi resipi
image
image

image

kisah c penjual ketam kulit lembut ni begini.durang ni ada group dari yang menternak hingga dealer nya ni semua bekas penuntut UMS.suda abis belajar,berjejak kasih blk buat lah bisnes ni.saling tolong menolong.

kalau rasa-rasa mau try masak sendiri ketam lembut ni boleh preorder.laris di pasaran ni.hubungi c soliano di talian 0138996261.boleh tengok tengok juga d FB dia keepcalmcrabon dan soliano.alfonso.harganya berpatutan Dan mampu milik.
image

Cantik tanpa makeup 

Nak awet muda ?

Nak awet muda ?

Keluar rumah membeli keperluan rumah dengan anak anak membuatkan kita hanya sempat memakai lipstick atau lip balm saja.lagipun sekejab bukan jauh pun.namun tetap anggun Dan cantik.Itu lah keinginan seorang wanita kan.

Sebagai seorang wanita kita memang dilahirkan suka sesuatu yang cantik. terutama kulit muka.namun untuk kelihatan cantik kita perlu rawat dalaman seterusnya kecantikan terserlah di bahagian permukaan iaitu kulit kita.saya ingin berkongsi cara untuk cantik yang sihat tapi berkesan.jom kita ketahui apa vitamin shaklee boleh bagi kita kalau mau cantik.

set kecantikan shaklee mempunyai 4 produk yang popular. antaranya esp, vitc, vit e, bcomplex.

Continue reading »

BESTNYA JADI MEMBER SHAKLEE

image

Kelebihan menjadi Shaklee Independent Distributor:

❤️Untuk kegunaan sendiri :

🌸️Dapat beli dengan harga ahli yang lebih murah dari harga pasaran.
🌸️Jika pembelian melebihi 150uv,Layak dapat bonus tunai pada bulan seterusnya.
🌸Keahlian seumur hidup,tidak perlu kekalkan UV tertentu untuk kekal jadi ahli.

❤️Untuk berniaga:

🌼Dapat keuntungan runcit bagi serialization produk yang dijual
🌼Ganjaran 3C(Cash,Car dan Convention) dari Shaklee.*
🌼CASH:Bonus setiap bulan,untuk jualan 150UV ke atas.*
🌼CAR:Insentif subsidi untuk pembelian kereta setiap bulan.
🌼️CONVENTION:Peluang umrah/percutian,ditaja sepenuhnya.*
(*bagi yang layak sahaja.)